Orimattilan junioreille mitalisijoja 19. juniorikilpailuista!

16.4.2016 Orimattilan karate järjesti  19. juniorikaratekilpailut Orimattilan urheilutalolla. Kilpailuihin osallistui 160 kilpailijaa 23 :sta eri seurasta.

Omaa seurasta edusti kilpailuissa kahdeksan junioria. Ensimmäisenä tatamilla kilpailivat Orimattilan karaten katajoukkue (Sonja Loukimo, Ava Lilja ja Sofia Kokko) sarjassa alle 12v joukkuekata. Ensimmäisenä vastassa oli Porin shotokanin 2-joukkue. Vastus oli kuitenkin vielä liian kova ja Porin joukkue etenikin suoraan finaaliin voittaen sarjassa kultaa. Tytöt pääsivät vielä keräilyn kautta tekemään toisen suorituksen, mutta Lohjan karaten 2-joukkue vei voiton. Tytöille joukkuekatakilpailu oli vasta ensimmäinen, mutta tytöt suoriutuivat kisatatamilla loistavasti suorituksessaan.

Heti joukkuekatojen jälkeen nuorimmat kisaajat siirtyivät tatamille henkilökohtaisten suoritusten pariin. Tyttöjen 6-9vuotiaiden katasarjassa Ava Lilja voitti ensimmäisen vastustajansa Lahden karaten Miisa Kaikkosen tuomarinäänin 3-0 ja seuraavana vastaan tuli Lempäälän Shotokanin Ebba Suominen ,joka vei voiton niukasti tuomariäänin 2-1. Näin ollen Ava voitti sarjassa hienosti pronssia. Samassa sarjassa kilpaili Sofia Kokko.  Vahvasta suorituksesta huolimatta Lahden karaten Lara Virkkunen vei voiton.

10-11 vuotiaiden poikien katasarjassa (valkoinen-oranssi) kilpaili Luukas Lilja. Karatekilpailuiden ensikertalainen onnistui suorituksessaan erinomaisesti ja eteni ensimmäisestä ottelustaan Porin Shotokanin Veeti Saarista vastaan tuomariäänin 3-0 seuraavalle kierrokselle. Seuraavana vastassa oli Hämeenlinnan karateseuran Toni Vainikka, joka eteni ottelusta finaaliin ja Luukas voitti näin ollen pronssia. Luukas osallistui myös poikien 10-11 vuotiaiden -50kg ottelusarjaan. Ensikertalaisena ja vähäisestä ottelukokemuksesta huolimatta Luukas otteli vahvasti, mutta hävisi ensimmäisen ottelunsa niukasti.

Tyttöjen 10-11vuotiaiden katasarjassa (valkoinen-keltainen) oli seurasta kaksi edustajaa. Kilpailuiden ensikertalainen Saara Sikkilä kisasi tatamilla varmoin ottein vaikkakin Porin Shotokanin Alisa Kuusman vei vielä voiton. Jo toista kertaa kilpailuissa mukana ollut Sonja Loukimoa vastaan ensimmäisellä kierroksella tuli Lohjan Kamppailukekuksen  Aada Heikkilä.  Sonja voitti vastustajansa niukasti 3-2. Seuraavalla kierroksella vastaan tuli Porin Shotokanin Alisa Kuusman. Tästä Sonja eteni finaaliin tuomariäänin 5-0. Finaalissa vastassa oli Oulun karatesauran Matilda Vaara, joka vei sarjavoiton ja näin ollen Sonja voitti sarjassa hopeaa.

Tyttöjen 12-13 vuotiaiden katasarjassa kilpaili ensikertalaisena karatekisoissa  Oona Hytönen. Oona teki varman suorituksen, mutta hävisi niukasti tuomariäänin 2-1 Porin Shotokanin Saga Intkelle.

Tyttöjen 14-15 vuotiaiden katasarjassa kilpaili ensikertalaisena Aleksandra Salminen. Aleksandra katasi erinomaisesti ja ylsi tiukassa paikassa parhaimpaansa. Ensimmäisellä kierroksella Aleksandra hävisi sarjan hopeamitalistille ja pääsi vielä keräilyjen kautta tekemään toisen suorituksen.  Keräilyssä vastaan tuli Budokwai karaten Viola Hyvönen. Viola voitti sarjassa pronssia.

Poikien 14-15 vuotiaiden katasarjassa kilpaili Juuso Tuominen. Juuso esiintyi tatamilla vahvasti, mutta vastustaja Tapanilan Erän Luka Liikka eteni finaaliin ja Juuso voitti sarjassa pronssia.

Orimattilan karaten kahdeksan kilpailijan joukkue edusti seuraa erinomaisesti ja jokainen suoriutui tatamilla hienosti.  Kilpailuiden järjestelyt onnistuivat hyvin ja kisapäivä eteni sujuvasti neljällä tatamilla. Kisapäivän onnistumiseen tarvittiin myös innokkaita talkootyöläisiä ja iloista mieltä. Kiitos kaikille talkoolaisille, tuomareille, valmentajille ja kilpailijoille onnistuneesta kisapäivästä!

IMG_7244 IMG_7572 IMG_7503 IMG_7497 IMG_7456 IMG_7369 IMG_7283 IMG_6888 IMG_6754 IMG_6677 IMG_6644