Kurssit

Alkeiskurssit

Orimattilan karatessa alkaa vuosittain syyskuun alusta uudet alkeiskurssit niin aikuisille kuin junioreille aina kysynnän mukaan. Junioreiden alkeiskurssi on tarkoitettu 7-13 vuotiaille ja 14-vuotiaat ja vanhemmat aloittavat aikuisten alkeiskurssilla. Tämä jako kulkee käsikädessä karaten juniorivyöjärjestelmän ja aikuisten vyöjärjestelmän mukaan. Kun juniori täyttää 14 vuotta hän suorittaa tasokokeessa aikuisten vyöarvon ja siirtyy aikuisten ryhmään harjoittelemaan.

Alkeiskurssi kestää noin 4-6 kuukautta, jonka jälkeen kurssilainen suorittaa keltaisen vyön. Alkeiskurssin aikana harjoitellaan mm. muutamia potkuja, lyöntejä, torjuntoja, yksi liikesarja eli kata sekä ennaltamäärätty pariharjoite eli kumite.

Alkeiskurssilla harjoitellaan sisäliikuntavaatteissa, paljain jaloin. Karatepukua et tarvitse heti, puvun hankkiminen on ajankohtaista sitten, kun päätös karaten jatkamisesta on varmistunut.

Jatkokurssi

Alkeiskurssin jälkeen seuraa jatkokurssi, jonka tavoitteena on suorittaa oranssivyöarvo kevään lopulla. Seuraavasta syksystä alkaen kurssilainen siirtyy kauemmin harjoitelleiden aikuisten harjoitteluryhmään.

Juniorit etenevät junorivyöjärjestelmän mukaan suorittaen ensin valkoiseen vyöhön natsan ja sen jälkeen keväällä juniorikeltaisen vyön. Junioreiden harjoittelussa yhdistyy karaten perustaitojen harjoittelun lisäksi leikki.

» Kurssien hinnat 

Vyöarvot

rivissa-porukkaa

Vyöarvot kulkevat karatessa väreittäin alkaen valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Vyöarvoissa eteneminen vaatii pitkäjänteistä harjoittelemista.

Edelliset ajat vyöarvojen suhteen ovat viitteellisiä, koska jokainen harjoittelija harjoittelee omien kykyjensä mukaisesti. Tärkeintä on liikkuminen ja harjoittelemisen ilo, ei vyöarvoissa kiirehtiminen.

Lisää aiheesta: vyökokeet