Karate harrastuksena

IMG_5143Karate on urheilu-, kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Aloittamalla karateharrastuksen kehität itseäsi niin fyysisesti kuin henkisesti. Uskalla haastaa itsesi!

Karate on yksilölaji, jota voit harjoitella seurassamme ryhmässä. Karatea voivat harjoitella kaikenikäiset. Jokainen harjoittelee oman fyysisen toimintakykynsä mukaan.  Harjoitus kerrallaan haastat itseäsi ja siinä ohessa fyysinen kuntosi kasvaa sekä vartalon hallinta paranee. Karaten harjoittelu kehittää monipuolisesti eri lihasryhmiä. Harjoitukset pitävät sisällään tekniikoiden opettelun lisäksi erilaisia harjoitteita, jotka  kehittävät  koordinaatiota,  liikkuvuutta sekä  lihaskuntoa. Harjoituksissa keskitytään myös lihashuoltoon. Pidemmälle harjoitellessa tekniikoita sovelletaan pariharjoitteiden avulla  itsepuolustukseen sopiviksi.  Orimattilan karate on harrasteseura, jossa jokainen asettaa tavoitteensa itselleen sopiviksi. Toisen tavoite on harrastaa ja liikkua omaksi ilokseen, toisen taas edetä vyöarvoissa tai ryhtyä kilpailemaan. Seuran valmentajat ohjaavat  sinua tavoitteessasi.

Karate on budolaji ja salilla noudatetaan salietikettiä. Karateharjoittelussa on vahvasti läsnä toisen ihmisen huomioiminen ja kunnioittaminen. Tämä näkyy mm. kumarruksissa harjoituksen alussa ja lopussa sekä kumarruksissa harjoitusparin kanssa. Karateharjoituksissa on kannustava ja  toisia kunnioittava ilmapiiri.

Lue myös: Karate, lajiesittely